1 Ekim 2019 tarihinde, "ASBÜ-YDF Uzak Doğu Konuşmaları"nın ilkinde, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi (DTCF) Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Sinoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gürhan KIRİLEN, "Çincenin Tarihsel Gelişimi ve Türkiye’de Sinoloji Çalışmaları" başlıklı bir konuşma yapmıştır. Konuşmasında, tarihsel süreçte Çin yazısının biçimsel değişimini gözlemleyebileceğimiz Jiaguwen, Jinwen, Xiaozhuan, Lishu, Kaishu gibi formlar üzerinde durmuş, Çin dilinin temel özelliklerini belirtmiştir. Bunun yanı sıra ülkemizde 1935 yılında kurulmuş olan Sinoloji kürsüsü ve çalışmaları hakkında bilgi vermiştir.

Seminer sonrasında, 3-16 Temmuz 2019 tarihlerinde Xiamen Üniversitesi'nin ev sahipliğinde yapılmış olan yaz okulu programına katılan ASBÜ YDF öğrencilerinden Zehra ŞİMŞEK ve Tuğba ÇANAKÇI, Pekin ve Xiamen'da aldıkları Çin Dili ve Kültürü derslerini ve Çin deneyimlerini katılımcılarla paylaşmışlardır.