Ana içeriğe atla

21 Şubat 2020 Cuma günü Ankara Çin Büyükelçiliği Kültür Müsteşarlığı tarafından üniversitemiz Yabancı Diller Fakültesi Dekanlığına bir ziyaret gerçekleşmiştir. Çin Dili ve Edebiyatı Bölümü hocalarımızdan Öğr. Gör. Dr. Cansu KÖRKEM'in temasları sonucu gerçekleşen bu görüşmede, üniversitemizin Rektör Yardımcısı ve YDF Dekanı Prof. Dr. Ali GÜNEŞ, YDF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mine ÖZYURT KILIÇ, Çin Dili ve Edebiyatı Bölümü hocaları Öğr. Gör. Dr. Cansu KÖRKEM ve Öğr. Gör. Ayşe ÖZTÜRK hazır bulunmuşlardır.

Çin Kültür Müsteşarı Sayın Shi Ruilin ve eşleri Sayın Li Qin hanımefendinin ASBÜ'ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, üniversitemizde yakın zamanda kurulması planlanan Çin Dili ve Edebiyatı Bölümü üzerine fikir alışverişinde bulunulmuştur. Yapılan değerlendirmelerde Türkiye'de mevcut durumda olan Çin araştırmaları, kültür ve edebiyat çalışmaları ele alınmış ve bu alandaki ihtiyaçlar belirlenmiştir. Özellikle çalışmalarını çağdaş Çin üzerine yoğunlaştıracak bir Çin Araştırmaları Merkezi'nin üniversitemizde kurulması konusu değerlendirilmiş; çağdaş Çin'i gerek uluslararası ilişkiler, ekonomi, siyaset, tarih; gerekse edebiyat, sanat, kültür alanlarında daha yakından incelemek adına böyle bir merkezinin kurulmasının önemi vurgulanmıştır.

Çin Kültür Müsteşarlığı tarafından üniversitemizde yapılacak tüm bu çalışmalara destek verileceği gibi üniversitemiz bünyesinde Çin kültür etkinliklerinin düzenlenmesinde de katkıda bulunacakları ifade edilmiş; oldukça verimli geçen görüşmeler neticesinde akademik işbirliğinin adımları atılmıştır.

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.