Yeditepe Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü Çince Şiir Okuma Yarışması'nda Öğrencilerimizin Başarısı

Yeditepe Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü tarafından 27 Mayıs 2023 tarihinde ikincisi düzenlenen Türkiye Geneli Çince Şiir Okuma Yarışması’na fakültemiz Çin Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden seçmeli Çince dersi alan öğrencilerimiz katılım sağladı. Klasik ve modern dönem Çin şiirinden örnekler sunan öğrencilerimiz, Li Qingzhao (1084 – 1155), Qian Fu (1461 - 1504), Xi Murong (1943 - …), Yu Guangzhong (1928 - 2017), Wang Guozhen (1956 – 2015) gibi ünlü şairlerin şiirlerini seslendirdiler. ASBÜ Çin Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğr. Gör.

Öğrencimiz Merve KAYGAÇ Zhejiang Normal University’den Bir Akademik Yıl Çince Dil Bursu Kazanmıştır

Fakültemiz İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü 2020-2021 dönem mezunu; ayrıca lisans öğrenimi boyunca fakültemiz Çin Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden seçmeli Çince dersi almış olan öğrencimiz Merve KAYGAÇ, Zhejiang Shifan Daxue’den (Zhejiang Normal University) bir akademik yıl Çince dil bursu kazanmıştır.