Fakültemiz İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü 2020-2021 dönem mezunu; ayrıca lisans öğrenimi boyunca fakültemiz Çin Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden seçmeli Çince dersi almış olan öğrencimiz Merve KAYGAÇ, Zhejiang Shifan Daxue’den (Zhejiang Normal University) bir akademik yıl Çince dil bursu kazanmıştır.

Çin Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Ayşe ÖZTÜRK tarafından verilen Çince dersleri CHN 101’den CHN 302’ye dek takip etmiş olan öğrencimiz, Çince dil yeterlik sınavı olan Hanyu Shuiping Kaoshi’dan (HSK 3) B1 seviyesi dil sertifikasını, 300 puan üzerinden 288 puan elde ederek, yüksek bir sonuçla almıştır. Bu netice doğrultusunda Konfüçyus Enstitüsü’nün sağladığı dil bursuna başvurmuş, tüm değerlendirme aşamalarını ve Çin’deki üniversitenin Çince online mülakatını da geçerek Zhejiang Normal University’den bir akademik yıl dil bursunu asil olarak kazanmıştır.

Mezun öğrencimizi tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

ÇİN DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ