3 Ekim 2019 Perşembe günü Rektör Yardımcısı ve Yabancı Diller Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali GÜNEŞ, Yabancı Diller Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mine ÖZYURT KILIÇ, YDYO Müdürü Öğr. Gör. Nevfel BAYTAR ve Çin Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Öğr. Gör. Ayşe ÖZTÜRK, ODTÜ Konfüçyus Enstitüsü’ne teşekkür ziyaretinde bulundu. 2018-2019 Yaz döneminde ASBÜ’de seçmeli Çince dersi alan öğrencilerimiz, Pekin Konfüçyus Enstitüleri Genel Merkezi (HANBAN) ve Xiamen Üniversitesi’nin katkılarıyla düzenlenen yaz okulu programına burslu olarak katılmış, öğrendikleri dili ve kültürü yerinde deneyimleyebilme imkanına erişmişlerdir. Bu bağlamda ODTÜ Konfüçyus Enstitüsü’ne yapılan ziyarette, kendilerine üniversitemiz öğrencilerine sağladıkları burs imkanları ve diğer tüm destekler için teşekkür edilmiş; karşılıklı işbirliğinin derinleşerek devam etmesi konusunda fikir birliğine varılmıştır.

Görüşmede ODTÜ Konfüçyus Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Du YUN, ASBÜ’de açılması planlanan Konfüçyus sınıfı için üniversitemizi destekleyeceklerini ifade etmişlerdir. ASBÜ YDF Dekanlığımızca yapmış olduğumuz bu teşekkür ziyareti, Pekin Konfüçyus Enstitüleri Genel Merkezi’nin web sitesinde de yayınlanmıştır.